HABER ve DUYURULAR

Başkan Belgemen geride kalan iki ayı değerlendirdi

• Eskil Belediyesi Haberler

Başkan Belgemen geride kalan iki ayı değerlendirdi

İlçemize 2 ay gibi bir kısa sürede yaptığımız hizmetler.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin üzerinden aşağı yukarı 2 ay geçti. İki aylık bu süreçte çok güzel başlangıçlara imza attık.

Ekibimizle birlikte yaptığımız değerlendirme sonucunda İlçemizin öncelikli en büyük eksiklikleri neler, hangi projeleri hayata geçirebiliriz, İlçemiz insanlarına neler katabiliriz çabasında olduk ve iki aylık bu kısa sürede;

-İlçemiz Revizyon İmar Planı çalışmalarını başlatarak imar sorunu hakkında çalışmalara başladık. Çevre Şehircilik Bakanlığından revizyon çalışması için gerekli onaylarımızı aldık.

-Çevre ve şehircilik Bakanımız Murat KURUM tarafından onaylanan 3. Etap Toplu Konut Projemizde sona geldik. Bir aksilik olmazsa 20 Hazirandan sonra ön talepleri alacağız.

-Adliye Sarayımızın projesini tamamladık, Allah izin verirse 20 gün içerisinde Adliye Sarayı İhalesini yapacağız.

-İlçemizin en büyük eksikliklerinden biride hayvan Pazar yeriydi. İlçemize Modern Hayvan Pazarı kazandırmak için gerekli olan projeyi hazırladık KOP İdaresine müracaatımızı yaptık. KOP idaresi tarafından yardım talebimiz olumlu değerlendirilmesine müteakip ihalesini yapacağız.

- Tarım Kredi Kooperatif yerinin takası için gerekli olan müracatlarımızı yaparak takas ve tahsis işleminde son aşamaya geldik. Tarım Kredi Kooperatifinin bulunduğu alana çok güzel bir proje hazırlattıracağız.

-Şefkat Evleri projemiz ile ilgili İmar sahamızda yapılacak alanın belirledik, kısa sürede kamuoyuyla paylaşacağım.

-Ulu Cami içerisindeki parkın çevre düzenlemesini çok kısa sürede tamamlayarak İlçemizin hizmetine açtık.

-Vaatlerimiz arasında yer alan Tatlı Su çeşmesinde startı verdik. Merkez Mahallesine ilk etapta bir adet tatlı su çeşmesi kazandırarak halkımızın hizmetine sunduk.

-Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı çalışmalarını halkımızın isteği üzerine askıya aldık.

-İlçemizin giriş ve çıkışlarının daha modern hale getirilmesi için Karayollarına gerekli müracaatlarımızı yaparak yapım sözünü aldık. İlk önce medaş alt yapı ve aydınlatma çalışması yapacak. Akabinde bizde kaldırım ve genişleme çalışması yapacağız. Daha sonra Karayolları yolarda gerekli çalışmalara başlayacak.

-Kum ve parke taşı ihalelerimizi yaptık.

Söz verdiğimiz şekilde hizmetlerimize devam ediyoruz. Allah izin verirse İlçemiz bu süreçte hak ettiği hizmetleri alacak. Bütün çabamız İlçemiz için.

• Haber Tarihi : 29 Mayıs 2019